In forma maxima – cum te mentii

imbunatatire memorie

Avem nevoie de energie in fiecare zi. Ne bazam pe asta si avem pretentia ca natura sa fie cea care lucreaza de la sine. Nu ne gandim insa ca in fel si chip am putea afecta acesta aspect al ritmului organismului. Iata aici cateva sfaturi care sa te ajute sa te mentii in forma in fiecare zi, prin lucruri simple pana la urma:

  1. Micul dejun trebuie inclus. Memoria si atentia sunt aspecte ce se mentin la cote normale daca vei consuma mic dejun. Nu este un mit ci o realitate faptul ca micul dejun consumat in fiecare dimineata inseamna un mare plus pentru organism.
  2. Cafeina iti ofera energie. Este ceea ce ai avea nevoie la fiecare ora doar ca nu in exces. Cu toate acestea chiar se recomanda consumul de cafea, ciocolata de asemenea.
  3. Consuma cereale integrale. Studiile arata ca aceatea pot avea o influenta pozitiva in ceea ce tine de celulele creierului.
  4. Antioxidantii ar trebui sa iti fie cei mai bun prieteni. Nu numai ca te mentin in forma, sunt cei care previjn imbatranirea precoce insa in egala masura sunt si cei care te ajuta sa fii stimulat in orice functie pentru ca se ajuta la eliberarea mai rapida de toxine.
  5. Pestele este indicat de consum in fiecare zi daca s-ar putea mai cu seama pentru ca aduce aportul necesar de uleiuri precum omega 3. Mai ales la nivel de memorie si atentie se pare ca pestele este necesar.

Exista numeroase trucuri ce tin de imbunatatirea ritmului organismului. Daca tii cont de nivelul de atentie si memorie ar trebui sa tii cont de un echilibru din punct de vedere al alimentatiei, mai apoi ce tine de odihna si nu in ultimul rand de relaxare si de exercitii pentru stimulare. Spre exemplu o integrama sau orice tip de joc iti stimuleaza memoria.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these