Intrebari frecvente despre termostatele ambientale

termostate ambientale

Inainte de a trece direct la explicatii, va explic ce este si de ce este absolut necesara instalarea unui astfel de termostat. Echipamentul este unul cu care vin de obicei dotate centralele termice de generatie mai noua si reprezinta acel dispozitiv care permite reglarea temperaturii dupa preferintele proprietarului.

Cum functioneaza mai exact? Senzorii inclusi in dispozitiv masoara temperatura aerului din camere si daca aceasta este sub nivelul la care este setat, centrala este pornita, pana cand se ajunge la temperatura dorita.

La ce ajuta? In primul rand, aceste termostate ambientale cu fir (sau fara) garanteaza ca in fiecare dintre camere va exista o temperatura care asigura confortul. Pe de alta parte, economia este un avantaj direct rezultat din utilizarea lor. In perioadele in care in locuinta nu sta nimeni, valoarea temperaturii poate fi scazuta, iar astfel consumul nu va fi atat de ridicat.

Cine poate folosi un astfel de termostat? Raspunsul e simplu: oricine! Acestea sunt usor de folosit atat de varstnici, catsi de copii sau adulti. Chiar daca este vorba despre un termostat care afiseaza si temperatura in momentul reglarii, sau daca e vorba despre o gradatie a temperaturii in 5 trepte de intensitate, persoanele care il folosesc se vor putea familiariza rapid cu setarile.

Unde pot fi montate termostate ambientale cu fir? Raspunsul e din nou simplu: oriunde! Camera in care acestea sunt montate nu reprezinta decat alegerea proprietarului. De regula, este vorba de un spatiu catre care exista acces usor, fara a deranja celelalte persoane aflate in casa. In plus, daca proprietarul considera ca firele si cablurile reprezinta o problema, poate opta oricand pentru termostatele ambientale wireless. La aceasta din urma alegere vor fi avute in vedere insa distantele si structura peretilor despartitori, pentru ca semnalul sa fie puternic oricand.

Pot fi aceste termostate programate? In fapt, acesta este si motivul pentru care au fost create. Pe langa faptul ca termostatele ambientale permit reglarea temperaturilor dupa bunul plac al proprietarilor, mai ofera si posibilitatea stabilirii de programe specifice. Spre exemplu, pe perioada noptii temperatura oferita poate fi mai scazuta decat pe timp de zi, iar in intervalul in care toata lumea lipseste de acasa (de exemplu copiii sunt la scoala, iar parintii la serviciu), temperatura poate fi din nou programata la un nivel mai scazut.

Exista posibilitatea de a controla termostatele ambientale de la distanta? Din fericire, evolutia tehnologiei permite acest lucru. Este vorba despre termostate ambientale ce pot fi reglate prin intermediul aplicatiilor smartphone sau a celor pentru PC, cu ajutorul unei conexiuni internet. Nimic nu poate fi mai comod decat sa iti incalzesti locuinta de la distanta, inainte de a te intoarce din concediu sau de la serviciu.

Pot fi incalzite separat doar anumite camere? Si acest lucru este posibil – pentru mai multe detalii poti accesa site-ul www.saluscontrols.ro. Acolo vei gasi acele termostate ambientale cu fir (sau fara fir) cu conexiune wireless, care iti permit sa le programezi dupa bunul tau plac. Fie ca vrei sa incalzesti o singura camera, doua sau trei din cele 6 ale locuintei tale (doar ca exemplu), vei putea face acest lucru rapid si usor.

Toate aceste intrebari si raspunsuri au o concluzie evidenta: trebuie sa iti achizitionezi un termostat ambiental, in cazul in care nu ai unul deja. Vei economisi si vei avea in acelasi timp parte de confort sporit!

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these