Invitatii pentru evenimente – despre cum sa le alegi, in detaliu

invitatie

Cand se organizeaza un eveniment special de genul unei nunti sau a unui botez, invitatia aleasa este emblema, cartea de vizita si, pana la urma, primul contact cu invitatii. Poarta o semnificatie aparte si vine cu importanta sa, deci nu este de neglijat nici rolul, nici alegerea in sine.

Pentru ca exista atat de multe variante de invitatii de nunta botez abordam in randurile ce urmeaza maniera practica de a face o selectie potrivita.

Tipul de eveniment

In primul rand, se tine cont de tipul de eveniment ce urmeaza sa fie organizat. Pentru categoria celor formale se adopta acelasi stil si influenta pentru invitatie. A nu se uita insa de eleganta din ecuatie, astfel ca apreciate la cote inalte sunt invitatiile cu detalii de genul insertii de dantela, textura lucioasa sau chiar mata a hartiei, cele cu funda sau cu model in relief.

Exceptie pot sa faca invitatiile de botez care mai greu se supun rigorilor de stil din acest punct de vedere. Asta pentru ca, de regula, sunt edificatoare prin model si se preteaza oricum oricarui tip de petrecere. Absolut adorabile, acestea difera mai degraba la capitolul complexitatii detaliilor.

Designul invitatiilor

Marea batalie a mirilor si organizatorilor este legata de originalitatea unui model. Fiecare in parte are o alta viziune despre ce este potrivit din acest punct de vedere. Se si intelege aceasta pretentie, intrucat evenimentele de genul nuntilor si a botezurilor sunt in mare parte aceleasi, insa fiecare in parte cu un farmec aparte. Invitatia poate fi si ea o maniera de a va expune creativitatea si stilul unic.

La capitolul design, si furnizorii se intrec in oferte. Se adopta stiluri care mai de care mai pretentioase, unele jucause, unele clasice. Din acest punct de vedere este recomandat sa va rezervati suficient timp pentru a vizualiza cat mai multe colectii, optand pentru cea care impresioneaza cel mai mult. Ar fi pacat sa va limitati.

Atentie la detalii si culori, acestea trebuie sa se coreleze cu evenimentul in sine. Spre exemplu, pentru o nunta de iarna, culorile reprezentative pot fi verde, rosu, tonuri de alb sau gri. In functie de decorul ales se face si selectia nuantei ce ar trebui sa existe pe invitatie.

Pretul invitatiilor

Nu in cele din urma, si pretul conteaza si influenteaza la randul sau alegerea finala de invitatie. Insa este recomandat sa nu alegeti fara o informare completa. Unele optiuni pot include si pretul plicului, de care de altfel este nevoie, desigur.

De asemenea, invitatia trebuie personalizata privind textul si detalile legate de printare. Asadar, un pret final vine numai dupa ce se iau in calcul si astfel de aspecte. Atentie, textul colorat, contrastant poate costa ceva mai mult. Daca se alege din optiunile puse la dispozitie de catre furnizor, poate costa mai acceptabil decat daca veniti cu propriile optiuni. Sau desigur ca se pot printa pe cont propriu, aviz celor care se pot descurca si astfel.

In cele din urma, alegerea unor invitatii este o chestiune de gusturi. Se alege ce corespunde cu evenimentul, insa se opteaza si pentru acel stil care reprezinta cel mai bine gusturile personajelor principale: mirii sau parintii nou nascutului.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these