Iti poti face o descriere fizica in functie de poftele pe care le ai. Afla chiar acum cum!

Se spune ca cei mai pofticiosi sunt cei gurmanzi, cei cu tendinta de ingrasare. Insa mai mult decat o aparenta poftele tale spune multe despre tine. In unele cazuri poate fi vorba chiar si de a trada cateva semne de boala, fapt ce face ca fiecare senzatie de foame sa insemne nevoia de a descoperi ce alte probleme iti sunt inca ascunse si totusi prezente.

  1. Pofta de ceva sarat inseamna deshidratare. De cele mai multe ori astfel de persoane au probleme cu carenta de minerale din organism. Sodiul creste si tensiunea arteriala astfel ca organismul isi va arata nevoile sub o forma sau alta. Poti oricand sa mizezi pe suplimente pentru a rezolva problema.
  2. Pofta de cafea inseamna carenta de fier. Desi la un moment dat ar putea fi vorba de obisnuinta de a bea cafea in fiecare dimineata pofta acuta sa-i spunem iti va spune ca ai probleme cu fierul.
  3. Lipsa de azot este „anuntata” indirect cand vei pofti la paine. Sunt unele persoane care chiar si dupa ce au mancat mancarea cu paine parca ar mai continua sa serveasca paine. In acest caz ar trebui sa te orientezi catre consumul de cereale si paine insa integrala, ca aprte din meniul zilnic.
  4. Pofta de dulce de cele mai multe ori tradeaza o scadere a glicemiei. Starile depresive sunt si ele anuntate de pofta exagerata de dulce. Explicatia in acest caz este una simpla: in momentul in care nivelul serotoninei scade, ceea ce ne mentine o stare de bine, organismul are nevoie de un echilibru si apeleaza la dulce, la zahar care sa ii redea acel nivel de hormon de care are nevoie.

Data viitoare cand vei avea o pofta ce parca te bantuie ar trebui sa te gandesti ca fie iti lipseste autocontrolul, fie sunt carete de care trebuie sa te preocupi.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these