Locuri de care sa te feresti de microbi

fara-microbi

Daca ai vedea sub lupa tot ceea ce te inconjoara te-ai speria de ceea ce ai vedea. Peste tot in jurul tau exista microbi de care ar trebui sa te feresti. Desi unii nu sunt atat de agresivi si nu au cum sa afecteze pentru ca imunitatea ta functioneaza exista si cazuri mai putin fericite.

De la simple iritatii insa care nu se lasa cu una cu doua vindecate si pana la agravarea unor situatii medicale microbii iti sunt cu adevarat inamici. Iata locurile si lucrurile care te pun in pericol:

  1. Telefonul mobil. Poate ca nu iti dai seama insa pe masura ce il lasi din loc in loc peste tot in casa acesta devine un soi de burete pentru diversi microbi. Asadar, sterge-l cat de des se poate si mai ales daca stii ca va fi pe diverse suprafete prefera sa folosesti casti si dispozitive pentru handsfree.
  2. Clantele de la usi sunt si ele cel mai adesea infectate cu diversi microbi. Nu iti dai seama de asta insa gandeste-te putin cate persoane pun mana pe clante, cati intra si ies pe zi dintr-o cladire. Asadar, evita pe cat posibil clantele sau cel putin sterge-te pe maini de cate ori se poate.
  3. Nici tocatorul de bucatarie nu este prea departe de aceasta situatie. Diversele alimente ce se taie se aduna sub forma de mici firmituri. Mai grav este insa ca aceste tocatoare se spala, se folosesc cand inca sunt umede si micile crapaturi de la lama de cutit depoziteaza si ele diversi microbi.
  4. Buretele de vase se numara printre cele mai infectate lucruri. Asadar, acestea aduna resturile de mancare de pe vase, toate combinate, si nu este de mirare ca aduna microbi. Cu siguranta ca nu ti-ai dori ca acesta sa fie folosit pentru prea mult timp.

Nu trebuie sa devii un obsedat al microbilor insa mai multa constientizare a situatiei nu strica.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these