Lumea si cele mai infricosatoare locuri

In timpurile de astazi, din ce in ce mai multi oameni devin pur si simplu fascinati de povestile legate de cele mai lipsite de ospitalitate locuri de pe Pamant. Aici sunt descrise cele mai terifiante locuri de pe Pamant la care nici nu te-ai fi gandit ca ar exista, iar un crucifix si niste usturoi nu vor mai fi utile…

Cele mai ostile locuri de pe Pamant

Parcul National Madidi, Bolivia. Noi oamenii, suntem obisnuiti ca in varful piramidei sa se afle alimentatia, dar in aceasta padure tropicala lucrurile stau putin mai diferit: aici omul devine prima tinta de a fi mancat. Fotograful National Geographic- Joel Sartore- povesteste experienta sa din acest loc. „In timpul noptilor infricosatoare unde se aud tot felul de sunete de animale, viermii iti ajung in carne, porcii salbatici cauta sa te manance si sa rupa oamenii in bucati; aici exista animale a caror muscatura pot lasa o persoana tintuita la pat timp de o saptamana. Viermii paraziti invadeaza stomacul uman iar ciupercile mananca pielea oamenilor. Chiar si moliile sunt veninoase in aceste locuri, iar daca un om atinge o astfel de insecta ar putea ramane cu dureri insuportabile timp de cateva ore.”

Gomantong Cave, Malaysia. Asemeni unui film de groaza tipic, in aceasta pestera domina intunericul. In cazul in care milioanele de lilieci nu te sperie atat de tare, poate ca milioanele de gandaci care mananca lilieci o vor face. Iar gandacii de aici nu mananca numai lilieci. Specii de pasari care se ratacesc aici sunt pur si simplu devorate de acesti gandaci. Cel mai bine este sa nu fii prins intr-o astfel de pestera fara o lanterna la tine.

Antarctica. In timpul sezonului de iarna din Antarctica, intunericul domina intreg peisajul. De la sfarsitul lunii martie pana la mijlocul lui septembrie, Soarele nu isi face aparitia deloc la orizont, viscolele pot reduce vizibilitatea pana la doar 1-2 metri, iar temperaturile se mentin mereu la -60 grade Clesius. De altfel, Vostok Station- un centru de cercetare din Rusia- detine recordul pentru cea mai joasa temperatura inregistrata vreodata pe Pamant: -89,2 grade Celsius, in anul 1983. Insa, daca nu mori congelat aici, cu siguranta vei muri de singuratate. Antarctica este singurul continent de pe Pamant fara nicio populatie nativa. Numai oamenii de stiinta si aventurierii sunt singurii care isi petrec timpul in pamantul congelat.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these