Mitul litrilor de apa

hidratare

Se spune ca avem nevoie de 2 litri de apa in fiecare zi, ca un musai fara de care nu am putea functiona la cote normale. De unde vine insa acest mit? Sau mai bine spus este adevarat?

In principiu organismul uman este compus din mare parte din apa si din lipsa ei apar tot felul de probleme. Sa ne gandim ca avem nevoie si de un flux bun de sange, de transport de vitamine si si minerale catre toate organele asa ca lichidul este necesar. Si pentru ca nu este un mit iata la ce ne ajuta apa:

  1. Din punct de vedere al digestiei ajuta la acest proces impreuna cu tot ce inseamna ea, mentinerea temperaturii optime si nu in ultimul rand tine si de absorbtia de vitamine si complexul de minerale.
  2. Ajuta la hidratare si ca un lung proces ce se leaga de alte aspecte acest lucru duce la o buna functionare a organismului, la tesuturi ce se regenereaza. Printre altele lipsa de apa duce la dureri de cap, la piele uscata si lipsita de stralucire si elasticitate, ceea ce implicit inseamna aparitia de riduri.
  3. Tot apa este si cea care ajuta la mentinerea greutatii. Se spune ca ar trebui sa bem apa in timpul mesei pentru ca alimentele sa fie mai usor de mestecat si inghitit. Insa implicit aceasta te face sa nu iti mai doresti portii la fel de mari de mancare si pentru ca nu au calorii te ajuta sa te mentii din punct de vedere al greutatii.
  4. Te energizeaza. Cum spuneam, corpul uman este compus din apa si prin pierderea unor cantitati din ea prin transpiratie si nu numai ne simtim implicit mai obositi.
  5. Functionarea rinichilor tine de asemenea de hidratare asa ca acel mit de 2 litri de fapt este necesarul pentru ca aceste organe sa functioneze optim.

Una peste alta hidratarea nu este un mit, ba chiar deloc.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these