Mituri pe care sa nu mai fii tentat sa le crezi

mituri umane

Gasind o posibila sau reala concluzie vei sti cu siguranta ca anumite aspecte te pot afecta sau nu. Asa ca descopera acele inca cateva mituri care se raspandesc atat de usor:

  1. Sa stai in frig sau sa iesi cu parul ud afara inseamna raceala curata. De fapt exista o controversa in toata aceasta poveste. Asadar, se pare ca frigul stimuleaza sistemul imunitar, ceea ce te protejeaza de probleme de sanatate. Implicit, problema ce apare in cazul racelilor tine cel mai adesea de faptul ca se aduna prea multi virusi in interior insa nu este cazul cand te „aerisesti”.
  2. Nu citi pe intuneric pentru ca asta iti va afecta sanatatea ochilor. De fapt specialistii spun ca in astfel de conditii ochii ar putea obosi mai repede pentru ca se chinuie practic sa descifreze. Insa oboseala lor si eventual efortul soldat cu senzatia de uscare nu pot determina in cele din urma acuitatea vizuala.
  3. Cele 8 pahare de lichide. Si acum vei avea tendinta din nou sa te gandesti ca tine numai de apa. De fapt specialistii spun ca tine de 8 pahare de lichide in fiecare zi insa aici se include cafea, suc si orice alt tip de lichid. Aceasta teorie a aparut inca din anii 45 in SUA si inca de atunci a starnit controverse asa ca prea putini sunt cei care stiu care este adevarul pur.
  4. Un somnambul nu trebuie trezit. Desi nu ai putea intui cum reactioneaza cazurile sunt cam rare asa ca nici nu prea vei avea sansa de a te intalni cu un astfel de caz. Se crede ca 20% din populatie sufera de acest sindrom insa totul este relativ cand tine de gradul problemei. In orice caz un specialist spune ca solutia este sa il orientezi din nou spre pat.
  5. Cea mai mare parte din caldura corpului se pierde prin cap? Aproximativ 10% insa asta in cazul in care chiar este expus frigului.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these