Nebunie curata dupa shopping

Femeile au o placere extraordinara pentru shopping. E ca si cand barbatii adora sa se uite la programele TV sau sa participe la competitii sportive. De neinteles pentru unii si asta este o forma de arta ar spune ele. Pentru ca necesita rabdare si un simt estetic. Pentru ca shopping-ul cere si el un timp programat. De ce prefera femeile o astfel de forma de a petrece timpul?

Barbatii ar raspunde ca tine de incapacitatea femeilor de a rezista tentatiilor, cand un lucru dragut apare in vitrina. De asemenea cred ca tine de dorintele femeilor de a avea ceea ce alte femei au- cu invidia la purtator de ce sa nu aiba si ea acel tricou trendy. Cercetatorii spun insa ca tine de gena femeilor. E in instinctul nostru din era primitiva pana la urma; daca barbatul era vanatorul femeia era culegatoarea de fructe, plante si asa mai departe. Pur si simplu a fi „culegatoare” printre rafturi denota ca avem grija de noi, de cei de langa noi, alegand haine si lucruri de tot soiul.

Si nu ar fi numai nevoia in sine de a cumpara lucruri. Femeia incearca sa aleaga ce e mai bun. Ori daca barbatul ar fi stat astfel la o sesiune de vanatoare ar fi asteptat zile intregi pana cand sa se hraneasca cu cel mai oaches iepuras.

Ce-i drept este foarte usor sa treci in panta cealalta, facand totul exagerat. „Confession of a shopaholic” este filmul edificator in acest sens, cand nebunia shopping-ului a devenit un stil de viata. Dar nu stiinta spune de asemenea ca barbatii si femeile sunt diferiti? Daca ei au berea si meciurile, ele au shopping-ul si gentutele, fardurile si pantofii; daca ei prefera fotbalul, ele prefera shopping-ul. Si atat, chiar daca asta le va ocupa tot timpul liber.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these