Nici nu banuiesti la ce este buna portocala

portocala

Suntem obisnuiti cu tot ce vine la pachet, cu medicamente si cu tot felul de produse care sa ne ajute din punct de vedere al aspectului fizic. Insa nici nu banuiesti ca poti avea parte de un remediu ieftin, eficient si la indemana cu ajutorul unei portocale.

  • Poti folosi uleiul extras din portocala pentru a te scapa de tensiune si de durerile de cap. Acelasi ulei poate fi sursa ta de relaxare, ulei folosit pentru aromaterapie. Si pentru ca are un miros aparte si atat de placut poti sa adaugi cateva picaturi de ulei de acest gen in crema de corp pe care o folosesti in fiecare zi sau sa il adaugi in apa in care faci baie.
  • Ceaiul din coaja de portocala este si el eficient. Pe langa faptul ca ar putea fi o alternativa la hidratare, o apa cu indulcitor si cu aroma este de asemenea recomandat celor care simt greata. Alunga greata si starea de voma instant dupa consum. De fapt poate ca numai mirosul in sine te face sa te simti mai bine.
  • Portocala este de asemenea cea care curata tenul, cea care te ajuta sa tii sub control excesul de sebum. Pentru cei care au tenul gras o masca pur si simplu din portocala este si cea care ajuta la un ten curat si perfect igienizat. Insa vei avea nevoie de crema hidratanta pentru a face ca tenul sa nu fie prea uscat in cele din urma, dat fiind ca este vorba de un fruct din gama de citrice.
  • Devine si un bun exfoliant asa ca o coaja de portocala te poate ajuta sa iti faci o delicata exfoliere, indepartand celulele moarte de la suprafata pielii.

Nu pare atat de greu de facut insa trebuie sa stii de asemenea ca in anumite cazuri efectul se vede in timp, dat fiind ca este o metoda naturala de cosmetica.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these