Obiceiuri si reflexe

reflex

De foarte multe ori reactionam din reflex atunci cand ne aflam intr-o situatie care cere rapiditatea deciziilor.

Ce sunt obicieiurile ?

Obiceiurile sunt acele actiuni repetate care fac parte din comportamentul nostru. Daca respectivele obiceiuri sunt intalnite foarte des, atunci ele devin reflexe.

Ce sunt reflexele ?

Reflexele reprezinta o modalitate de invatare cinetica a unor activitati, pasi sau miscari. De exemplu, reflexele sunt intalnite in conducerea automobilelor. Soferii au rapiditate in reactie datorita timpului indelungat in care au condus Reflexele sunt intalnite si in domenii cum ar fi dansul, sportul sau alte domenii.

Reflexele sunt niste actiuni deosebit de importante si pot chiar salva viata unor persoane. Oamenii pot avea anumite reflexe sau isi pot dezvolta anumite reflexe pe parcursul vietii. Spre exemplu, pentru a-si dezvolta anumite reflexe in domenii ca dansul, dansatorii se antreneaza ani de zile. Si oamenii care practica box se antreneaza din greu pentru a se putea feri de atacurile inamicilor.

Reflexele sunt intalnite si la schiori, la soferii de masini de curse sau la medicii care lucreaza in chirurgie sau la cei care lucreaza in acordarea primului ajutor. Importanta vitezei de reactie a medicilor este vitala pentru pacienti.

Si in cazul soferilor de masini de curse este foarte importanta formarea unui reflex corect pentru a evita accidentele.

Actiunile noastre devin obiceiuri, iar obiceiurile devin reflexe. Din acest motiv, este foarte bine sa ne construim niste reflexe pozitive si sa exersam acele actiuni pozitive pentru a ne construi astfel de reflexe. Ne putem exersa reflexele pozitive prin cursuri de dans, de condus, de acordare a primului ajutor si alte cursuri.

Reflexele sunt o parte componenta a vietii noastre. Desi prezenta lor este aproape insesizabila, uneori reflexele pot face diferenta de la o stare de pericol la o stare de siguranta si sanatate. Din acest motiv, stiinta reflexelor merita studiata.

 

 

 

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these