Orhideea

orhidee

Orhideea este o floare intalnita destul de des in tara noastra, dupa ce a fost aclimatizata din strainatate. Orhideea necesita conditii speciale de ingrijire. Astfel, atunci cand trebuie sa avem grija de o orhidee, trebuie sa tinem cont de urmatoarele conditii de mediu:

1)Temperatura

Orhideele  se dezvolta la diferente mari de temperatura. Din acest motiv o orhidee trebuie plasata intr-un loc unde temperatura este mai rece noaptea decat ziua.

2)Lumina

Lumina este si ea un factor foarte important atunci cand dorim sa avem grija de o orhide. Orhideele sunt iubitoare de lumina si, din acest motiv, trebuie plasata la lumina.

3)Umiditate

Este foarte important sa fie udata cu apa filtrata, de la ploaie sau de la robinet.

4)Taiere, transplantare

Orhideele pot fi transferate dintr-un ghiveci in altul prin taiere si transplantare. Aceasta operatie presupune taierea radacinilor unei orhidee si mutarea acestora in alte ghivece.

Orhideele sunt niste plante foarte sensibile la schimbarile meteorologice. Din acest motiv,  este foarte important sa ne ocupam de ingrijirea acestora.

Orhideele sunt niste flori care infloresc in perioade diferite ale anului. Orhideele transferate in alte ghivece produc tije cu flori la scurt timp dupa transfer. Orhideele pot avea culori diferite in starea lor naturala sau chiar pot fi colorate artificial.

Orhideele sunt flori care traiesc in mediul natural pe stanci sau in paduri tropicale. Orhideele au foarte multe varietati de culori si mirosuri. Pot fi galbene, portocalii, albe, rosii sau albastre. Din punct de vedere olfactiv, orhideele pot avea miros de vanilie, de ciocolata, de scortisoara, de nuca de cocos sau de lamaie.

Ohideele sunt niste plante care agreeaza mult lumina si din acest motiv trebuie amplasata in spatii luminoase. Trebuie sa ne asiguram, totusi, ca respectiva orhidee nu se afla in bataia razelor soarelui. Prea mult soare este nociv pentru orhidee.

Orhideele sunt niste flori foarte frumoase care ne bucura vietile si ne insenineaza zilele.

 

 

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these