Parfumurile

parfumuri

Se zice ca esentele tari se tin in sticlute mici.

Parfumurile, asa cum le cunoastem in ziua de azi, sunt de miliarde de varietati, arome si mirosuri.

Parfumurile vechi  au aparut mai intai in Egiptul si Mesopotamia antica si au fost rafinate mai tarziu de catre romani si de catre persi.

Chimia a contribuit mult la dezvoltarea multor esente si compusi chimici frumosi mirositori iar industria parfumurilor a inceput sa ia avant inca din anul 2008.

Cand ne alegem un parfum trebuie sa tinem cont de buchetul acestuia care poate fi unul floral, oriental, esente de lemn, de levantica, oceanic, citrus, de fructe si altele.

Ca intensitate a aromei, atunci cand ne alegem un parfum, trebuie sa optam pentru acele varietati care ni se potrivesc. Spre exemplu apa de parfum are o intensitate mai redusa, in schimb ce parfumul are un miros mai puternic. Cel mai puternic miros il au esentele de parfum.

Parfumul poate defini foarte bine personalitatea unei femei si se alege in functie de gusturi.

Specialistii ne spun ca pentru a fixa in piele mai bine mirosul favorit trebuie sa folosim mai intai o crema hidratanta care ajuta la retinerea aromelor in profunzimea pielii,

Totodata, parfumul se fixeaza foarte bine in parul persoanei care il foloseste.

Parfumurile sunt foarte utilizate in aroma terapie si pentru relaxare. Ele reprezinta un mijloc de comunicare al propriilor sentimente si stari. Utilizarea lor s-a extins in ziua de azi si in industria detergentilor, a balsamurilor si in aromaterapie.

Ele reprezinta un mijloc foarte bun de relaxare si ajuta la pastrarea echilibrului interior si la crearea unei stari de armonie.

Alegerea unui parfum poate parea o decizie dificila, insa lasandu-ne ghidati de intuitie si de simtul estetic putem sa ne alegem un parfum care sa ni se potriveasca.

In momentul in care gasim un parfum care sa ni se potriveasca trebuie sa acordam o atentie sporita spatiului de depozitare al acestuia.

 Parfumurile pe care le alegem ne reprezinta, prin urmare, acordati-va timpul de gandire necesar atunci cand mergeti la cumparaturi.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these