Pentru un zambet de coperta

Cu totii ne dorim un zambet seducator, de poveste. Cu totii tanjim dupa un aspect ca dintr-o coperta a revistelor. Dar ce faci pentru asta? Albirea dintilor cand in prealabil s-au curatat dintii ca la carte este solutia desigur insa sa nu uitam ca asta inseamna o investitie frecventa cand nu tii cont de regulile de baza.

Sa intretii ceea ce ai inseamna sa ai o rutina zilnica pentru intretinere. Asa se face ca din lista de produse ce nu iti face tocmai cea mai buna imagine se numara:

  • Dulciurile. Acestea tind sa se lipeasca pe dinti si pe langa faptul ca aduc un aport mare de zahar ce se stie ca este un inamic pentru dantura saliva nu va mai putea sa isi faca „treaba” de a tine la distanta bacteriile. Din aceeasi categorie se numara si sucurile pline de zahar.
  • Nivelul crescut de acizi este si el daunator caci acesta sporeste extinderea sau chiar cauzeaza si aparitia cariilor. Astfel de evitat sunt alimentele cu un plus de amidon, in special painea.
  • Cafea sau chiar ceaiurile negre spre exemplu care pateaza dintii. Si din aceeasi categorie se numara si vinul rosu care instant iti coloreaza dintii. Chiar daca aparent ai impresia ca te speli si indepartezi petele de fapt acestea se absorb in dinte si pe termen lung le strica albul.
  • Fumatul. Ca intr-o poveste ce se repeta se pare ca acest obicei nociv de altfel este cel care iti pateaza dintii si ii ingalbeneste. Pe termen lung asta inseamna fara doar si poate un aspect vizibil afectat.

Daca masura in toate este solutia atunci ceea ce ar trebui sa facem este sa indepartam tot ceea ce este nociv si sa ne limitam consumul de ceea ce afecteaza sanatatea si aspectul imaginii dintilor.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these