Planul casei mele

casa

Mereu mi-am dorit o casa. Cu gradina si tot atat spatiu cat sa ma doara picioarele cand inconjor tot spatiu pe care il am. Este un vis pe care multi il au pentru ca a locui la bloc cu vecini care te deranjeaza si pereti subtiri care fac sa se auda tot din jur nu este tocmai o placere. Asa ca m-am decis: imi construiesc o casa.

Planul casei

Pana cand dorinta mea sa devina realitate trebuie sa tin cont de anumite aspecte. In primul rand de loc, de achizitie, planuri si asa mai departe. Incep cu spatiu si amplasarea. Sa spunem ca era de ajuns pamantul mostenit dar m-am gandit ca imi doresc si o curte asa ca am decis sa cumpar o parte de pamant si din vecini, cei care aveau langa mine.

Dupa ce am cumparat terenul partea mai grea a fost cea de aprobari, acte si de echipa, avize. Ai nevoie de autorizatie de constructie, de un plan, de dovada a ceea ce urmeaza sa construiesti; crezi sau nu pana si hartia aia unde ti se deseneaza viitoarea casa trebuie sa o platesti. A fost si aici o intreaga aventura caci de unde sa stiu eu asa de la inceput ce tip de casa imi doresc? Nu sunt din domeniu deci se intelege ca am o problema cu tot ce inseamna planul casei.

In fine, ajung si la partea de echipa care sa construiasca totul. Am gasit pe la unii pe la altii o echipa super, de oameni deschisi si tineri. Chiar daca nu aveau la dispozitie parcul lor de utilaje s-a gasit o solutie. Avem servicii de inchiriere macara Suceava chiar daca orasul este mic. Ma intreba cineva daca ma incred in cei care nu au sculele pregatite. Am inceput sa rad si am spus ca eu cred cu tarie in cel care stie meserie, indiferent de conditii. Oricum, inchirierea a fost in seama lor si nu a mea si pe mine nu ma deranja cu ce „scule” aveau ei sa vina.

Casa e aproape gata. Pe exterior. Ramane sa o pun la punct cu finisajele de interior asa ca pe moment  ma opresc sa caut o finantare. Nu spune nimeni ca e usor sa construiesti o casa si ca nu dureaza. Nu stau pe strada deci timp am. Asa ca usor usor am sa pot sa am laud in sfarsit cu CASA MEA!

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these