Prima impresie

Care este prima impresie pe care ai avut-o fata de un prieten spre exemplu? Nu toti raspund intr-un mod pozitiv caci se intampla adesea ca prima impresie sa nu fie tocmai cea mai buna insa in repetate randuri sa iti dai seama ca totusi ai interpretat tu ceva gresit.

Dar cand vine vorba de mediul afacerilor sau in orice caz de un aspect formal al situatiei prima impresie pe care o lasi trebuie sa vizeze grija ta fata de ceea ce spui si de ceea ce te recomanda. Asta ar putea fi si un avantaj pe termen lung, sa fii recomandat pentru un post ulterior. Asa ca prima impresie este misiunea ta; cum te pregatesti pentru asta?

In primul rand evita stresul si panica. Ce ma va intreba? Ce ma fac daca nu stiu despre ce se discuta? Ai putea avea mii de intrebari insa nu faci nimic bun din asta, doar sa te stresezi si mai tare. Nu trebuie sa arati ca ai emotii si mai cu seama nu trebuie sa te pregatesti ca si cand ai juca un rol. De fapt tine de modul in care stii sa te pui in valoare intr-un mod sincer, liber, dezinteresat. Nu purta o masca ci doar o responsabilitate, aceea de a fi placut inca de la prima impresie.

Nu discuta ceea ce nu stii, pastreaza un ton neutru insa dezvolta ceea ce stapanesti foarte bine. Este mai rau sa nu vorbesti, sa fii introvertit si atat de tacut incat interlocutorul tau sa tina de fapt un monolog. Chiar daca nu stii un anume subiect mentine-te spre exemplu ca si curios- pune intrebari de natura sa te arate curios si implicat in ceea ce se discuta.

Nu in cele din urma ai grija la detalii si la modul in care gesturile te pot trada. Nu evita contactul vizual si nu te arata chiar atat de relaxat de parca ai iesi cu prietenii la terasa.

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these