Primul parc eolian plutitor din lume se va construi in Scotia

parc-eolian-plutitor

Guvernul scotian a anuntat recent ca a aprobat construirea primei si a celei mai mari ferme plutitoare de aparate eoliene din lume. Cel mai mare parc eolian plutitor din lume se va construi la o distanta de 25 de kilometri, in largul coastei Peterhead, in cel mai estic punct al Scotiei. Acest plan, numit si Hywind, va fi dezvoltat de catre compania norvegiana Statoil, si se asteapta sa genereze energie suficienta incat sa alimenteze peste 20.000 de case.

„Hywind este un proiect foarte mare, iar ceea ce inseamna generare de electricitate si inovatie in tehnologie reprezinta unul din cele mai mari planuri sustenabile de la nivel mondial. De asemenea, va fi un loc care se va finaliza cu ajutorul Statoil, care a ales ca in Scotia sa existe cel mai mare parc eolian plutitor din lume”- sustine John Swinney, prim ministru adjunct.

Parcul eolian Hywind

Parcul va include cinci turbine plutitoare de 6 MW, capabile de a genera 135 GWh de electricitate in fiecare an. Spre deosebire de turbinele care se afla pe pamant, cele de la Hywind vor fi ancorate pe fundul marii si vor transporta energie electrica prin cabluri subacvatice. Aceste stiri apar la numai cateva zile dupa anuntarea construirii unui alt parc eolian masiv in Marea Britanie. Luna trecuta, oamenii au aflat ca lumea este pe cale sa obtina mai bine de un sfert din electricitatea sa din resurse regenerabile, si asta pana in anul 2020, ceea ce inseamna o realizare uimitoare si prietenoasa cu mediul inconjurator.

„Turbinele care plutesc reprezinta o sursa de energie regenerabila noua, semnificativa si competitiva. Obiectivul celor de la Statoil in ceea ce priveste dezvoltarea acestui parc este acela de a demonstra o solutie viabila, astfel incat potentialul energetic de la scara mondiala sa cunoasca o crestere. Suntem mandri sa dezvoltam un proiect unic in Scotia, intr-o regiune care are conditii de vant optime, o aprovizionare puternica cu petrol si gaze, dar si politici publice benefice”- sustine John Swinney.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these