Problemele de vedere si masurile pe care trebuie sa le iei

caritsanmed

Fiecare dintre noi resimte bucuria unei vederi sanatoase si clare. Sunt situatii in care ne expunem pericolului de a o afecta, pe care le constientizam numai dupa ce producem raul. Este foarte important sa acordam ochilor o ingrijire corespunzatoare, realizata prin controlarea activitatilor vizuale obositoare, dar si printr-o alimentatie corespunzatoare.

Atunci cand sesizam probleme de vedere, respectiv cand ne supara ochii si avem probleme de concentrare, neaparat trebuie facuta programare la oftalmolog, specialistul care poate identifica si stabili cauzele, cel care ne poate ajuta sa remediem problema.

Problemele de vedere – cauze, simptome si tratamente

Ne confruntam cu diverse probleme ale ochilor, in functie de o serie de factori – de mediul in care petrecem cel mai mult timp, de intensitatea luminii la care ne supunem vederea, etc. Simptome care tradeaza probleme ale ochilor sunt vederea incetosata, pete, greutatea vizuala mai ales pe timpul noptii. Acestea ar putea fi inofensive sau ar putea indica boli mai serioase.

Cele mai multe afectiuni se pot insa corecta, fie cu ajutorul ochelarilor, fie prin schimbarea alimentatiei, fie prin interventii chirurgicale, daca este cazul. Cu toate acestea, problemele de vedere netratate la timp sau aduse in atentia unui oftalmolog prea tarziu pot rezulta in pierderea vederii.

Indiferent de gravitatea situatiei, este bine sa ai in vedere ajutorul specialistului. Poti  cauta un loc potrivit pentru control in mediul online, spre exemplu. Orienteaza-te dupa o clinica de incredere precum CaritSanMed sau una la indemana tie despre care stii ca ofera servicii de calitate.

Iata care sunt cateva dintre afectiunile cel mai frecvent intalnite in randul celor specifice organelor vederii.

  • Miopia

In general prezinta risc ridicat de miopie persoanele care au in vedere lecturi prelungite, insa acesta afectiune este strans legata de istoria medicala a familiei. Apar dificultati de concentrare in timpul condusului, respectiv atunci cand te uiti la televizor sau cand desfasori un sport.

Simptome ale afectiunii sunt oboseala si vederea incetosata, insa pot fi prevenite, respectiv tratate cu lentile de contact, ochelari sau, daca situatia este mai complicata, prin interventii chirurgicale.

Miopia apare in general din cauza unui glob ocular prea lung. De asemenea poate fi vorba despre forma anormala a unei cornee, razele luminii focalizandu-se numai in partea din fata a retinei, si nu pe aceasta direct.

  • Hipermetropia

Majoritatea oamenilor se nasc cu o hipermetropie usoara. Aceasta poate fi insa corectata odata cu cresterea normala. Sunt insa si cazuri in care persista si se manifesta printr-o vedere incetosata a obiectelor din apropiere si una foarte clara a celor indepartate. Se mosteneste genetic.

Iti dai seama ca suferi de aceasta cand iti obosesc ochii repede la citit, dar si cand te confrunti cu dureri de cap.

Alte afectiuni intalnite la nivelul ochilor sunt prezbiopia, astigmatismul, glaucomul, dar si destul de des intalnita, degenerarea maculara. Oricare ar fi simptomele pe care le intampini si gravitatea acestora, este bine sa te preocupi fata de sanatatea vederii si sa beneficiezi in timp util de consultul unui specialist oftalmolog. Servicii de incredere in aceasta privinta, dar si alte informatii utile cu privire la subiect gasesti pe caritsanmed.ro.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these