Putin va razbuna avionul prabusit de ISIS

razbunare-rusia

La data de 31 octombire, un avion rusesc a fost doborat deasupra Peninsulei Sinai, iar potrivit datelor oficiale, se pare ca responsabil pentru moaartea tragica a 224 de persoane nu este nimeni altul decat gruparea terorista ISIS. Intr-un comunicat, gruparea terorista a anuntat ca „soldatii Califatului au dovedit sa distruga un avion rusesc, deasupra provinciei Sinai, unde se transportau peste 220 de persoane, toti oamenii de la bord fiind ucisi”.

Avionul ce apartinea companiei rusesti Kogalimavia, avea la bord 217 pasageri si 7 membri care faceau parte din echipaj si s-a prabusit sambata, 31 octombrie, la putin timp dupa ce a decolat din Sharm el-Sheikh, in zona Peninsulei Sinai. De asemenea, oficialii au mai anuntat ca toti cei aflati la bordul aeronavei erau pasageri de origine rusa.

Astfel, specialistii au reusit sa isi dea seama ce anume a cauzat prabusirea aeronavei din Peninsula Sinai, si au ajuns la concluzia ca avionul a fost dezintegrat in aer din cauza unei bombe puternice, care detinea un kilogram de trotil. Potrivit directorului serviciului de securitate al Federatiei Ruse, Aleksandr Bortnikov, se pare ca avionul a fost doborat in urma unui atac terorist realizat de catre membrii organizatiei ISIS: „suntem siguri ca este un atac terorist”- sustine acesta.

Vladimir Putin vrea sa se razbune

Nu a trecut mult timp pana cand ISIS nu a scos la iveala si sentimentul de razbunare al presedintelui rus, Vladimir Putin, care a declarat ca va face tot ce se va putea pentru a razbuna actiunea petrecuta la sfarsitul lunii trecute: „aviatia noastra trebuie sa lucreze, mai departe, in Siria. Ne vom intensifica loviturile, care sunt justificate, de altfel, in asa fel incat atacatorii sa inteleaga ca razbunarea este inevitabila”- a declarat presedintele Rusiei.

De asemenea, Putin a mai adaugat: „Nu e pentru prima data cand Rusia se confrunta cu actiuni teroriste […]. Faptul ca au fost ucisi cetateni rusi in urma prabusirii avionului din Peninsula Sinai reprezinta, pentru noi, una din cele mai sangeroase acte criminale in ceea ce priveste numarul mare de victime. Nu vom uita niciodata durerea prin care am trecut si nu vom sterge lacrimile din sufletele si inimile noastre. Victimele care au murit in urma atacului vor ramane pentru totdeauna cu noi”.

Pentru a se razbuna, Putin a apelat la ajutor altor state: „Solicit Ministerului de Externe sa apeleze la toti partenerii nostri. Din dorinta de a pedepsi criminalii, dorim sa contam pe toti prietenii nostri”- mai adauga presedintele.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these