Rase de caini pentru copii

Cainele joaca un rol important in educatia celor mici, contribuind la dezvoltarea psihologica, copii care cresc alaturi de un catel devenind adulti responsabili, sociabili si empatici. Insa nu orice rasa de caine este potrivita pentru o familie cu un copil, din cauza unor factori diferiti precum temperamentul.

Iata cateva dintre rasele recomandate pentru a creste alaturi de un copil:

  • Golden Retriever – considerata de unii ca fiind rasa cea mai potrivita pentru o familie cu un copil, fiind un caine bun, loial si inteligenti, prieteni, foarte rabdatori si deloc agresivi. Sunt si caini foarte activi, deci pot fi luati fara probleme intr-o expeditie. Un dezavantaj il considera tocmai acest lucru, deoarece daca stau inchisi in casa prea mult, pot aparea tulburari de comportament, care il vor afecta pe catel.
  • Dog German (Marele Danez) – desi poate arata a caine de lupta, este de fapt un caine pasnic, foarte loial familiei – sa nu uitam ca indragitul personaj Scooby Doo este un Mare Danez. O caracteristica importanta este faptul ca este foarte grijuliu si protector cu copiii, pe care ii protejeaza ca pe ai lui.
  • Un caine de talie mica, precum bichon, caniche sau pudel: aceste rase atrac prin personalitatea lor voioasa, mereu dornica de a se juca, iar avand o talie mica, nu reprezinta un pericol de accidentare pentru un copil.

bichon havanez

About the Author

One thought on “Rase de caini pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these