Remedii pentru picioare umflate

Cel mai adesea din cauza oboselii te confrunti cu picioarele umflate care nu numai din punct de vedere estetic afecteaza insa si practic vorbind te incomodeaza in orice moment al zilei. Remedii exista si eficiente insa conteaza in primul rand sa identifici cauza.

De ce se intampla asta

Cauza picioarelor umflate este cel mai adesea lipsa de miscare. Traim in lumea moderna in care sedentarismul este tot mai adesea intalnit astfel ca uitand de miscarea necesara in fiecare zi. Circulatia este afectata si prin urmare apare acest efect.

Excesul de sare este si el un inamic caci se ba retine apa in organism. Si daca excluzi efectele secundare ale unor medicamente atunci ai deja punctul de start stabilit.

Remedii

Printre posibilele forme de tratament se numara terapia cu apa. Cu alte cuvinte sa bei cat mai multa apa in mod repetat de-a lungul zilei. Apa este cea mai buna solutie pana la urma caci ai nevoie sa te hidratezi si in egala masura elimini cat mai repede toxinele din organism. De asemenea sodiul in exces este dizolvat corect cand oferi organismului nivelul necesar de apa.

Este poate si cazul sa incerci o cura de detoxifiere si in acest sens poti oricand sa incepi un tratament cu cozi de cirese. Pe cat de insignifiante le crezi pe atat de mult te ajuta de fapt, fiind un diuretic natural; nu trebuie decat sa le fierbi si sa bei ceaiul.

Pentru a scapa de retentia de apa ai nevoie de alimente cu potasiu pentru a elimina mai usor nivelul crescut de sodiu. In acest sens ai nevoie de aliati precum kiwi, banane, pepene de orice fel, mazare sau chiar piept de pui, nuci, alune.

Si nu in cele din urma ceaiurile sunt un bun remediu, de orice fel ar fi daca nu cele specific cu accent pe calitatile diuretice.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these