Secretele bucatarilor

despre-bucatar

Sa fii bucatar nu este cea mai simpla meserie din lume desi aparent nu arata a fi una din cele mai dificile job-uri. Cu toate acestea munca unui bucatar este edificatoare pana la urma dat fiind ca tine de modul in care un local isi castiga clientii. Si mai tine si de sanatate, fata de mancarea ce se prepara, in ce conditii.

Bucatarii au o responsabilitate destul de mare desi nu se dam seama de asta. Si din randul secretelor lor se numara si:

  1. Cele mai utilizate ingrediente. Acestea sunt in principal sarea si untul, unul pentru gust si altul pentru savoarea per general vorbind. Acestea sunt folosite de zi cu zi la orice preparat daca se poate.
  2. Bucatarii nu isi permit sa nu vina la serviciu. Eventual sa isi inlocuiasa o zi de munca cu programul unui alt bucatar insa cand localul nu este unul destul de mare si baza este doar in unul nu isi permit sa ii acorde acestuia acele zile libere dorite oricand.
  3. Bucatarii nu mananca. Sau cel putin nu asa cum o face omul de rand. Ceea ce este culmea pana la urma caci se inconjoara cu mancare in fiecare zi, ora de ora. Insa printre altele faptul ca acestia trebuie sa guste orice preparat pana cand sa il ofere spre servire ii face sa isi piarda din pofta de mancare, sa nu simta foame si sa nu aiba nevoie de mancare la ore fixe. Ai spune ca sunt precum copii cand gusta din orice insa concret nu mananca.
  4. Bucatarii nu au parte de bacsis ca o forma de a i se dovedi in ce masura a fost sau nu o servire buna. Singurii care primesc bacisul sunt chelnerii, ospatarii.
  5. Lucreaza in ture insa nu mai putin de 10 ore, uneori chiar si mai mult.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may also like these