Stresul in randul angajatilor romani

stres angajati

Am reusit, cum numai noi putem, sa fim din nou pe primele locuri in topuri. De data aceasta nu mai este o situatie atat de fericita caci tine de stresul romanilor mai ales la locul de munca. O mare parte dintre acestia se tem in special sa nu ramana fara job.

Stresul angajatilor- determinari

Aproximativ 60% din angajatii romani sunt stresati sa nu isi piarda locul de munca. O alta parte spune ca se stresul vine din diverse situatii precum intimidarea, violenta sau hartuirea. Asa ca nu este de mirare ca asistam si la un fenomen accentuat si alarmant al modului in care generatia tanara sufera de boli ce ii imbatranesc, starnite cu mult mai devreme fata de alte generatii mai mari.

In topul angajatilor stresati mai bine ca romanii stau cei din Suedia sau Finlanda. Din pacate insa inca nu am preluat exemplul altora pentru a diminua efecte stresului.

Stresul angajatilor adus si in plan personal

Chiar daca se spune ca nu ar trebui sa amestecam viata personala cu cea profesionala ajungem in cele din urma sa le combinam, inevitabil. Orice mic aspect ar putea determina o stare proasta ce contribuie la nivelul de stres.

Printre recomandarile specialistilor se numara:

  1. Evita sa fii dezorganizat. Asta te va stresa si mai mult pentru ca iti vei aminti la intamplare ba de una ba de alta insa la un moment dat esti si prins cu usa cand nu mai stii ce si cum sa prioritizezi.
  2. Haosul din jur. Pe scurt spus mizeria, dezordinea si lucrurile asezate in cu totul alte locuri decat ar trebui. Asta iti va aminti mereu ca sunt lucruri pe care trebuie sa le faci dar timpul nu este prea darnic cu tine. Si mai rau daca asta caracterizeaza viata de familie pentru ca intervin conflictele, inevitabil si o vina pasata de la unul la altul.
  3. Noteaza in mare parte totul ca o forma de a te organiza. Scris totul pare sa fie cu mult mai clar.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these