Surse de stres de care sa tii cont

In zilele noastre stresul face parte din orice activitate. Te stresezi pentru ca nu iti iese un plan, pentru ca nu ajungi la timp, pentru ca nu esti pregatit de cine stie ce aspect si tot asa. Cel putin cand suntem constienti de ceea ce traim si facem ceva pentru asta totul ne avantajeaza. Insa sunt si aspecte pe care nu le poti controla.

Iata cateva surse de stres de care sa tii cont:

  1. Poluarea din jur. Traim printre masini si betoane cand la orice pas avem parte de un aer poluat, ceea ce incarca plamanii cu tot felul de impuritati. Este de la sine inteles ca organismul va resimti la un moment dat nevoia de relaxare insa pana atunci se intalneste o oarecare dificultate si mai cu seama un chin sau un disconfort.
  2. Intoxicatia de la medicamente. Sau putin cand vine vorba de prea multe combinate si nu tine cont de interactiunea acestora este cert faptul ca organismul se va simti incarcat. Fara sa iti dai seama poate te vei gasi slabit si fara putere, fara chef si energie.
  3. Din cauza alimentatiei. In acest caz iti pot agrava singur situatia cand pe fondul unei situatii stresante si deja existente iti accentuezi starea. Factorii excitanti sunt cei care defavorizeaza in acest sens, fiind de ordinul celor care cresc nivelul de adrenalina. Poate fi vorba de cafea, de ciocolata si nu numai.
  4. Pe fondul unor boli sa consumi alcool este din nou o situatie care nu te avantajeaza. Acest fapt nu face altceva decat sa iti aduca o stare si mai proasta, eventual sa anuleze si efectul unro pastile pe care le iei si nu in cele din urma sa iti aduca zile in sir de probleme caci intervine si mahmureala.

Chiar daca nu ti se pare vizibil intr-o oarecare masura stresul pe care  il resimte organismul tau este ceea ce ar trebui sa ai in vedere.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these