Tehnici de relaxare

relaxare

Avem nevoie de relaxare ca o pauza de la orice inseamna solicitare fizica sau psihica. Asa cum somnul este evital si perioadele de pauza se cer pentru o buna functionare a creierului si a organismului. Dincolo de somn insa exista si tehnici de relaxare care sa te binedispuna.

Din lista celor mai apreciate insa si a celor mai eficiente metode de relaxare se numara:

  1. Masajul. Considera acest obicei unul multifunctional caci poate avea si efecte terapeutice si in egala masura poate fi cel care te scapa de celulita- doamnele inteleg cel mai bine. Un masaj este binevenit oricand, te ajuta sa scapi de stres si asta sa se vada implicit si in modul in care se simte organismul- ai putea avea tensiune acumulata in muschi care sa te faca sa te simti chiar si mai obosit decat esti.
  2. Sportul. In momentul in care iti soliciti organismul din punct de vedere fizic se elibereaza in organism o cantitate considerabila de endorfine, cele care te fac sa te simti mai bine. Asa ca ai toate motivele sa incerci si aceasta metoda. Sportul iti detensioneaza muschii si intreg organismul si desi te solicita fizic si ai putea avea febra musculara relaxarea exista, contrar a ceea ce ai putea crede.
  3. Muzica. In unele cazuri cand nici starea pe care ai nu te avantajeaza sa faci miscare fizica o metoda de relaxare este legata de muzica. Exista confirmari ale faptului ca muzica poate avea un efect terapeutic, in masura in care stii ce tip de muzica sa asculti. Conteaza insa sa mizezi pe stilul favorit si sa iti induci starea de bine.
  4. Meditatia. Ai insa nevoie de liniste si de un echilibru in starea pe care o ai. Exista metode de yoga si tot felul de modalitati spirituale prin care sa iti descarci energiile negative. Doar ca ai nevoie de exercitiu pentru asta- in linistea unui astfel de moment unii isi adancesc de fapt dramele, gandindu-se tot mai  mult la ceea ce ii apasa.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these