Ti-ai gasit dublura?

dublura

Ai vazut vreodata pe cineva in public, intr-o multime de oameni, care seamana extrem de bine cu un prieten de-al tau, incat ai mers sa il saluti? Multi dintre noi au vazut asa numitii „doppelganger-i” de-a prietenilor nostri sau a persoanelor dragi din viata noastra, insa oamenii de stiinta au descoperit ca sansele de a ne intalni propriul nostru doppleganer- dublura noastra- este una la un trilion. Aceste dovezi care indica ca nu prea exista fete care sa fie similare, ar putea fi o descoperire care ar putea ajuta infractorii condamnati.

Teghan Lucas, doctoranda la Universitatea Adelaide School of Medinine a realizat un studiu, folosind o baza de date care include masuratori ale fetelor si a corpurilor de la peste 4000 de oameni, care au fost combinate cu ecuatii matematice. Aceasta a descoperit ca, prin folosirea combinatiei dintre opt trasaturi ale fetei, probabilitatea de a intalnit doua fete similare, in aceleasi conditii de masuratori, este una la un trilion. „Utilizarea sistemelor de supraveghere video in scopuri de securitate este in continua crestere si, ca si rezultat, exista din ce in ce mai multi infractori care <isi lasa fata> la scena crimei”- sustine Lucas intr-un interviu. „In acelasi timp, infractorii devin mai destepti si evita dovezile de ADN sau de amprente digitale la locul faptei”.

De asemenea, Lucas a remarcat faptul ca pana in prezent, folosind masuratori antropometrice faciale pentru a analiza un suspect de crima, nu este o dovada solida in instanta, din moment ce nu exista dovezi care sa sustina ca doua fete pot fi identice.

Oameni identici

Cu toate ca descoperirile ei dovedesc ca este aproape imposibil sa ne gasim dublura in viata reala, unii indivizi norocosi au reusit sa faca acest lucru. De exemplu, un barbat si-a intalnit dublura intr-un zbor, dupa ce a descoperit ca o alta persoana sta asezata in scaunul sau. Neil Douglas a fost socat sa isi descopere „geamanul identic”, Robert Stirling din Londra, intr-un zbor cu avionul. In loc de a-i cere strainului sa se mute pe alt loc, barbatul de 32 de ani a realizat un selfie si a impartasit imaginea pe reteaua de socializare Twitter.

About the Author

One thought on “Ti-ai gasit dublura?

  1. trasaturile pot fi tranmise dupa ce mori?de exemplu,daca o sa mori peste ceva timp se poate naste o alta persoana cu aceleasi inclinatii?nu ma refel neaparat la aspectul fizic,ma refer la comportament,la alegeri,la gusturi….se poate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these