Tipuri de lacrimi

lacrmi

Nu degeaba se spune ca exista lacrimi de crocodil. Asta pentru ca totul ar putea fi de o falsitate iesita din comun. Plansul nu este numai o reactie a supararii si a tristetii. Descopera ceea ce nu stii despre reactia plansului si despre tipurile de lacrimi:

  1. Plangem involuntar. Exista si lacrimi care apar ca reactie la un stimul iritant. Asa se face ca din cauza fumului, cand tai ceapa sau ai parte de mirosuri puternice direct spre ochi reactia normala este aceea de a proteja ochiul. Lacrimezi pentru a preveni uscarea ochiului.
  2. In mod normal lacrimile exista in ochi mereu. Nu ai observat ca nu avem niciodata ochii uscati? Asta pentru ca ochii sunt mereu umezi. Si pentru ca nu lacrimezi te vei gandi cum este posibil. Explicatia este aceea ca lacrimile se scurg pe un canal la nas asa ca nu ai nevoie de servetele la fiecare moment al zilei.
  3. Desigur, exista si plansul real, provocat de emotii. Ce nu stiu prea multi este ca in acelasi moment cu eliberarea de lacrimi in organism se produce si eliberare de endorfine, acei hormoni care se fac resposabili cu starea de bine. Prin urmare dupa plans vine si starea de bine cum dupa nori vine si soarele.
  4. Producem in fiecare zi in jur de 200 ml de lacrimi.
  5. Exista o diferenta intre tipurile de lacrimi si prin compozitia lor. Asa se face ca lacrimile de reflex au in compozitia lor mare parte numai apa adica 98%. Asa se si explica faptul ca dupa plans apare durerea de cap, de fapt un prim semn de deshidratare.
  6. Femeile plang in medie de 67 de ori intr-un an in timp ce barbatii numai de 17 ori. Desigur, dupa caz si in functie de cum isi gestioneaza fiecare in parte emotiile.

Nu degeaba auzi acea celebra vorba „descarca-te”. Asta pentru ca real te va ajuta in starea pe care o ai.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these