Cand rasucim accidental ligamentele localizate intre oasele de la picioare si gambe, se produce entorsa gleznei. Este o situatie deloc placuta, cu rezultate pe masura. In general, aceste entorse constau in leziuni minore.
Care sunt simptomele alaturi de care vin
insotite entorsele de glezna?
In marea majoritate a cazurilor, resimti durerea pe care o provoaca acestea imediat. Stii ca s-a intamplat asta pentru ca glezna ta incepe sa se umfle, observandu-se si echimoza. Vorbim despre o zona mai sensibila la atingere. Cand suferi de o simpla entorsa, in cateva zile lucrurile se redreseaza. Cand simptomele sunt mai severe insa, e posibil sa ai ligamentul rupt.
Iti va fi greu in acest caz sa mergi si chiar sa pui presiune pe glezna pentru ca aceasta va fi instabila. Sansele de a experimenta o durere extrema sunt destul de mari, de aceea este bine sa iei o pauza de la orice si sa astepti ca zona sa se vindece. Cand asta nu se intampla de la sine, e posibil sa fii predispus unei noi leziuni.
Cel mai bine in aceasta situatie este sa te prezinti in cabinetul medicului specialist pentru a face investigatiile necesare. In urma unei anamneze, se va determina cum a fost produsa entorsa. Este necesar si un examen obiectiv al zonei, pentru a elimina posibilitatea ca si alte leziuni sa existe. In cazul in care vorbim despre o entorsa severa, un examen radiologic va fi necesar. Apoi va putea fi prescris un tratament entorse glezna corespunzator.
Care este tratamentul recomandat pentru entorse glezne?
Initial se recomanda acordarea unei protectii ce consta intr-o banda stransa (ciorap medical sau orice poate sustine glezna). Neaparat necesar este repausul, cel putin pana in momentul in care pacientul nu mai simte durere atunci cand va calca pe glezna.
In primele zile se recomanda aplicarea unor comprese reci, de preferat gheata pe respectiva zona. Cand aceste practici nu ofera rezultate, antiinflamatoarele nesteroidiene, administrate la recomandarea medicului, pot ajuta.
In general, entorsele de glezna se vindeca de la sine cu ajutorul unor tratamente adecvate sau prin exercitii de refacere. In cazul unor ligamente rupte este necesar tratamentul chirurgical, lucru valabil si in cazul fracturilor de oase asociate.
Pentru a elimina orice risc, tratamentul chiropractic este cel mai indicat. Este necesar ca acesta sa fie completat de exercitii pentru reabilitare. Vorbim insa de o solutie eficienta, nedureroasa, ce necesita 1 – 2 sedinte, dupa gravitatea problemei.
De fiecare data este bine sa te axezi dupa cele mai eficiente solutii. Sanatatea ta trebuie sa fie pe primul loc. In nici un caz nu trebuie sa iei in calcul varianta de a lasa entorsa netratata. In acest fel nu risti decat sa ii agravezi starea si sa o inrautatesti considerabil.
Este destul de posibil ca entorsa de care suferi sa te impiedice sa iti desfasori activitatile zilnice in mod corespunzator. Opteaza pentru serviciile unui centru specializat pe astfel de probleme pentru ca asa vei sti ca beneficiezi de cele mai corecte tratamente. Spre exemplu, poti sa intri pe chiromedicahealthcenter.ro pentru a afla mai multe despre ce presupune entorsa gleznei si cum o poti trata.