Trezeste-te cu un dus rece

Nu iti prea place ideea de dus rece insa ce nu stii este ca acesta este cu adevarat un plus pentru sanatatea ta. Exista deja o terapie ce vine cu alternanta de apa calda si rece si se presupune ca aduce fermitate pielii, revigoreza si controbuie la un tonus al pielii. Insa dincolo de asta se pare ca dusul cu apa rece este mai benefic decat se credea:

  1. Cu un dus rece nu ai parte de depresie. Se pare ca apa rece stimuleaza organismul si duce la producerea de noradrenalina. Prezent in organism se pare ca aceasta lupta cu depresia.
  2. Sistemul imunitar are si el un avantaj caci se pare ca dusul rece stimuleaza un numar cat mai mare de leucocite ce in organism au rolul de a lupta cu bolile, cu infectiile, de a contribui la un sistem imunitar mai puternic.
  3. Desi nu exista o legatura clara intre dusul rece si productia de spermatozoizi si de fertilitate la barbati se pare ca dusul rece este totusi un beneficiu. Spre deosebire de apa calda care poate afecta calitatea lichidului seminal si poate avea o contributie in infertilitatea la barbati dusul rece nu are astfel de minusuri.
  4. Daca apa calda este cea care usuca piele si nu numai caci se include si scalpul capului si parul dusul rece este cel care protejeaza intr-o oarecare masura. Se stie ca si pierderea culorii la un moment dat se datoreaza spalarilor frecvente cu apa calda asa ca nu te sfii sa optezi pentru apa mai rece, atat cat o suporti de rece.

Si nu in cele din urma de vreme ce metabolismul este influentat se pare ca dusurile reci pot avea un contribut cand vine vorba de numarul de kilograme. Si nu te gandi ca vei raci caci in timp o astfel de obisnuinta duce la formarea unui strat protector care sa te fereasca de hipotermie si de inghet.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these