Trucuri care te ajuta la gatit

In timp devii mai bun si se spune ca necesitatea este mama invataturii insa si a inventiei. Asta face ca in bucatarie sa iti gasesti tot felul de modalitati prin care sa iti faci treaba mai bine si mai usor este ceea ce oricine cauta. Iata o lista a unor lucruri aparent banale insa care te ajuta fara doar si poate:

  • Ceapa se tine in apa pana cand o toci, astfel nu va mai avea acelasi efect asupra ta, de a te face sa plangi.
  • Pentru a scoate mai mult suc dintr-o lamaie nu trebuie decat sa o rulezi de cateva ori, aplicand presiune ce va scoate mai mult suc la stoarcere.
  • Pentru a curata ardei iute nu trebuie decat sa folosesti ulei. Ca o crema de maini practic acesta te va proteja si nu iti va mai da acele senzatii de usturime la tocat. Si acelasi lucru se intampla spre exemplu si cu muraturile. Uleiul nu are de ce sa afecteze gusutul unui preparat, deci fara compromis.
  • Mirosul de ceapa si de usturoi nu este unul tocmai placut. Nici cand vine vorba de peste lucrurile nu stau mai bine. Si chiar daca insisti sa te speli asta nu te va ajuta prea mult. In schimb poti sa iti „masezi” mainile cu o lingura din otel inoxidabil.
  • Smantana si crema de branza formeaza cel  mai adesea un strat de bacterii la suprafata chiar daca sunt tinute la rece in frigider. Este normal sa se intample asta si pentru a putea avea o smantana numai buna de consum pentru mai mult timp nu trebuie decat sa o pui cu fundul in sus in frigider. Asta va creea un strat de vacuum ce nu va permite bacteriilor sa se dezvolte. Pe cat de practic pe atat de usor.
  • Mancarea prea sarata se „drege” cu un cartof crud ce se pune la fiert inca o data.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may also like these