Viata echilibrata fara stres

Toata viata noastra cautam acel punct de echilibru in ceea ce facem, in modul in care ne traim viata si cum ne simtim. Asta ar insemna sa uitam de stres si de probleme insa se intampla cam greu, mai ales in lumea moderna care transforma mai toate conceptiile de viata sanatoasa si tihnita.

Viata echilibrata, viata fara stres vine in urma unor reguli de viata daca s-ar putea numi astfel. Nu trebuie sa ignori timpul pe care ti-l acorzi insa nu numai din prisma lucrurilro pe care le cumperi si rasfatul culinar. Tine de tine, de meditatie, de timpul numai pentru gandurile tale. Sa iti pui o ordine, sa iti gasesti un moment de pace conteaza mai mult decat crezi. Desi la noi mai putin cunoscuta si practicata yoga te ajuta sa iti gasesti linistea interioara.

Conteaza insa sa stii sa iti gestionezi emotiile. Poate ca ai auzit despre ce inseamna sa albesti instant cand suferi un soc. Asta pentru ca dupa o explozie al hormonului stresului numit cortizol organismul are de suferit. Asa se face ca avem nevoie cel putin de exercitii de respiratie. Cand panica te cuprinde acorda-ti cateva minute pentru a te concentra pe modul in care respiri caci astfel permiti oxigenului sa patranda si sa oxigenze toate organele. Dintr-o proasta oxigenare nici creierul nu mai functioneaza la un nivel optim, apar starile de somnolenta si lista continua.

Nu in cele din urma trebuie sa avem grija de alimentatie. Nu sa traiesti dupa regulile din carti si sa mananci ceva in mod special numai pentru faptul ca se crede ca aduce un nivel de cine stie ce hormon si stare de bine. Redu cafeaua si ciocolata, factori excitanti care pot accelera ritmul in care organismul resimte stresul si care te pot tensiona mai mult. Alcoolul si zaharul se intalnesc pe aceeasi lista.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these