Viitorul Fondului de Pensii

Ralitatea pensiilor este una pe care nu o mai putem controla, pe ca nu o mai mutem modifica in nici un caz, astfel incat cei care beneficiaza acum de pensii din Fondul de Pensii s-ar putea sa fie singurii care se vor bucura de acest avantaj.

Se are in vedere ca prezenta generatie sa le plateasca pensiile celor care urmeaza sa primeasca acest drept in urma depunerii activitatii si contributiilor lor pe piata muncii. Dar aceasta parere este toral eronata, deoarece fiecare cat munceste isi plateste darile catre fondul de pensii si cel al asigurarilor sociale.

Fond de Pensii
Fond de Pensii

Tinerii angajati pe piata muncii se pare ca platesc pensiile actualilor pensionari, urmand ca ei sa iti recupereze fluxul de bani din generatiile viitoare care vor contribui la acest fond. Desi mare parte din generatia actuala este intr-un conflict cu piata muncii, datorat unei lipse a locurilor de munca, precum si a faptului ca tinerii nu doresc sa munceasca in tara pentru bani putini si aleg sa lucreze pe alte meleaguri, reducand valoarea cotizatiilor catre Fondul de Pensii.

Care va fi viitorul Fondului de Pensii din Romania? Se preconizeaza ca peste 15 ani in Romania vor fi foarte multi pensionari si foarte putini contribuabili, si prin urmare existenta acestui fond nu va fi absolut necesara, ci din contra, ar disparea. Pana in acest moment, fiecare cetatean isi primeste pensia in functie de cotizarea sa la acest fond, in urma anilor dedicati pe piata muncii.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these