Zi de rasfat, zi de ciocolata

11 iunie. Pentru cei care nu stiu aceasta zi are si o semnificatie…dulce. Este ziua ciocolatei, pretuita si indragita pentru diversitatea sa de gusturi si arome. Ai de unde alege caci sunt pentru toate gusturile. Si ai de ce sa o consumi pentru ca are in compozitia sa numeroase substante benefice pentru metabolismul tau.

Motive sa consumi ciocolata

Pentru unii nici ca este nevoie de asa ceva caci este destul de greu sa rezisti tentatiei de a nu manca acest desert. Insa in plus fata de gustul sau magnific tine de avantaje precum:

  1. Fericirea din ea. De fapt ciocolata provoaca o explozie de hormoni ai starii de bine, numiti serotonina. Cand consumi acest desert creierul da semnale ca si cand ar fi vorba de o recompensa deci este de la sine inteles ca se induce starea de bine. Un deliciu!
  2. Ajuta la slabit. Oricat de surprinzator ar suna asta este adevarat caci ciocolata energizeaza corpul si il ajuta la arderi mai rapide ale caloriilor. Dar conteaza sa fie vorba de cantitati mici si din cand in cand si nu de un consum exagerat si fara sport in care sa te increzi ca iti va rezolva situatia.
  3. Energie curata. Ciocolata contine cafeina si asta nu este o surpriza. Aceasta poate echivala cu o cafea si astfel iti aduce un nivel optim de energie cand ai nevoie. Si asta fara sa se tina cont de tipul de ciocolata astfel ca pentru cei preocupati de silueta ciocolata neagra cu un continut mai mare de cacao este sursa ideala.
  4. Contribuie la o memorie mai buna. Se pare ca devii mai agil si poti memora mai bine cand consumi ciocolata. Tocmai din ideea ca accelereaza metabolismul si din acest punct de vedere reprezinta un plus pentru tine.

Ai toate motivele sa consumi ciocolata si mai ales astazi.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these