Inspiratie pentru nunta ta – ce marturii alegi

marturii nunta

Unele traditii la nunti sunt pastrate din mosi stramosi. Insa farmecul lor tine si de aspect, dupa caz, dar mai ales de semnificatia pe care o poarta. Asa se face ca marturiile de nunta sunt acele elemente ce nu lipsesc din cadrul acestui eveniment.

Istorie si traditie

Marturiile au in spate o poveste despre iubire si multumire. Sunt voci care spun ca marturiile sunt expresia multumirii cuplului de miri fata de fiecare invitat in parte. A fost si in trecut o maniera prin care se dorea sa se exprime un altfel de „multumesc”. Tocmai de aceea, indiferent de tipul de marturie ce se alege, se va merge si pe varianta de atasare a unei etichete, din care nu se uita mentiunea de multumire – de altfel se include adesea numele mirilor, data evenimentului etc.

Alte voci sustin ca traditia marturiilor se refera in fapt la simbolistica evenimentului si a vietii in doi. Spre exemplu la italieni se obisnuia oferirea de bomboane invelite in ciocolata sau de migdale confiate. Se considera ca la fel ca si in viata, daca la inceput totul este dulce si placut, mai tarziu se intalneste si elementul surpriza.

In fine, la romani traditia marturiilor este una veche, pastrata in zilele noastre mai ales pentru ca este o nota eleganta si o maniera placuta de a multumi celor ce participa la eveniment. In plus, mai toti se asteapta sa vada marturii pe masa, iar in lipsa lor incep speculatii despre dezamagire si neatentia organizatorilor de a face totul ca la carte.

Marturii – tipuri si trenduri

Marturiile sunt de regula alegeri clasice. Acestea pot fi despre bomboane, magneti, figurine. Insa in variante moderne exista optiuni de marturii care provoaca la creativitate. In lista de marturii de nunta 2018 se numara idei dintre cele mai variate. Depinde si de bugetul disponibil si de tematica evenimentului. Se pot alege marturii de genul:

  • Sticle cu bauturi, in varianta mini. In aceeasi categorie se pot inscrie si borcanele cu tot felul de delicii. Unii opteaza pentru produse locale, cele cu legatura cultural-gastronomica. Poate fi vorba de miere, de vin, de dulceturi si multe altele.
  • Elemente decorative. De la lumanari interesante si pana la sapun homemade, exista numeroase optiuni ce se pot adopta.
  • Arome inedite, de la batoane de scortisoara si pana la lavanda.

Ce trebuie sa stii inainte de a alege

Nu trebuie sa fie vorba de cele mai scumpe tipuri de marturii pentru a avea si sansa de a le alege. Trebuie mai degraba sa fie vorba de o alegere inspirata si de acel obiect ce are legatura cu evenimentul. Pana la urma marturiile de nunta rezuma intreg evenimentul si aduc si sansa de a face din nunta ta un moment memorabil pentru fiecare invitat in parte.

Exista magazine de profil ce ofera invitatii de nunta dintre cele mai variate si cu preturi pe masura. Te poti inspira darorita lor sau poti chiar tu sa faci cateva dintre ele. Cauta proiecte de tip DIY – do it yourself – si vei putea astfel sa aduci o contributie majora pentru nunta ta, cand chiar mainile tale dibace vor realiza anumite decoratiuni.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these