Ce poti face daca afli ca partenerul te-a inselat

inselat

Nici nu imi pot inchipui o situatie mai suparatoare. Din pacate, exista si se intampla destul de frecvent. Din punctul meu de vedere, despartirea ar fi masura imediata pe care as lua-o. Totusi, poti sa incerci si alte lucruri, fara sa actionezi impulsiv, pentru ca am invatat pe pielea mea ca graba strica treaba.

Daca afli ca te-a inselat, in primul rand trebuie sa cauti sa te calmezi. Stiu ca e foarte frustrant, situatia pare de neinteles, dar faptul a fost consumat si timpul nu mai poate fi dat inapoi. Incearca sa te calmezi, pentru ca la nervi nu rezolvi absolut nimic.

N-as fi spus asta daca n-as fi patit-o si eu. Am invatat totusi sa ma controlez, am facut cateva exercitii de respiratie si mi-a prins foarte bine. Cand esti agitat si respiri sacadat, cand ai o stare de nervozitate si frustrare accentuata, nici creierul nu iti mai functioneaza cum trebuie. Astfel, chiar daca pare prea simplu, incearca exercitiile de respiratie. Acestea te vor calma si te vor ajuta sa nu iei decizii pripite.

Confrunta-ti partenerul. Trebuie sa stie ca ai aflat, trebuie sa isi dea seama ca nu va scapa nepedepsit. Nu trebuie neaparat sa ajungi la masuri drastice, ci trebuie sa discutati problema. O amica de-a mea din Cluj regreta ca nu a facut asta, pentru ca situatia ar fi fost alta daca nu ar fi luat imediat hotararea de a se desparti. Ea pur si simplu nu a mai vrut sa continue sa traiasca langa persoana care a inselat-o si a apelat imediat la avocati pentru divort in Cluj. In cateva saptamani totul a fost finalizat – relatie, casatorie, divort!

Nu e o solutie tocmai potrivita. Din nou fac referire la deciziile impulsive, care nu sunt deloc indicate. Chiar daca iti vine destul de greu sa faci asta, va trebui sa ai o discutie elaborata cu partenerul, pentru a gasi sursa problemei si a analiza toti factorii implicati. Dupa o discutie indelunga, veti putea hotari de comun acord cum se rezolva situatia.

Mai trebuie sa tii minte un lucru: viata merge inainte! Nu e nici primul si mai mult ca sigur nu e nici ultimul partener de viata care a calcat stramb. Va trebui sa cauti sa te imbarbatezi si sa nu cazi prada depresiei. Continua sa mergi la munca, pastreaza rutina zilnica si cauta pe cineva care sa te sprijine.

Poti apela chiar la un terapeut daca simti ca nu ti-ai mai putea pune increderea in vreo alta persoana dupa o astfel de situatie. Chiar daca noi, romanii, avem o reticenta cand auzim de psiholog, poate sa ajute foarte mult. E o persoana impartiala, care iti asculta problemele si care iti poate da cele mai bune recomandari.

Pe final iti recomand sa mai tii cont de un alt lucru, de ideea ca uneori o aventura poate sa salveze relatia. Chiar daca te pune pe ganduri, iti spun ca am patit-o. Cel care insala isi da seama de greseala facuta si regreta, iar cel inselat isi da seama ca ceva nu merge in relatie si ca e nevoie de o schimbare. Daca ai reusit sa treci peste momentul critic initial, poti sa rezolvi problema, din nou, printr-o discutie.

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these